Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A történetek végezetül mindig összeérnek.

Picalatron, A.D. 1596.

kisdedeket óvó tekintetünk pörőlyének csapása

Vigyázat, fölnőtt tartalom!


Az itt megjelent írások fogyasztása csakis intelligenseknek javallott!

friss gondolatok

  • látjátok feleim szümtükkel: Nem Bálint András, hanem Tóth Benedek volt a másik főszereplője a filmnek. (2013.11.01. 18:52) hanga
  • látjátok feleim szümtükkel: Van egy ilyen című film ( Venczel Vera és tanál Bálint András voltak a főszereplők ), és talán eg... (2013.10.31. 16:25) hanga
  • vészmadár (pica pica): @látjátok feleim szümtükkel: nem ismerem, de fejtsd ki. (2013.10.30. 16:25) hanga
  • látjátok feleim szümtükkel: Erről az Egy szerelem három éjszakája jutott eszembe. Kitudjamiért. (2013.10.29. 19:31) hanga
  • vészmadár (pica pica): @Lantániusz: az nem is, de az igen, hogy mihez kezd egy kalap szarral. (2013.10.10. 15:50) különbség
  • Utolsó 20

a Vészmadár dalai a Hosszú Földről

2010.01.24. 22:55 vészmadár (pica pica)

min p'tit quinquin

Címkék: tippan

 Miért van az, hogy habár apám kardja elporladt rég a hüvelyében, hogy csontjának emléke is elszáradt már, hogy könnycseppjei az óceánokkal elkeveredve járják az örök kört, hogy minden, ami valaha ő volt, mintha sosem létezett volna, hogy könyvtára, széke, asztala, ágya, szeretői és két busa szemöldöke is porrá rohadt a mocskos anyaföldben, de amikor lehajtom párnámra fejem, a hangja, az a barna bariton éppúgy zokog  a fülemben:
 
"Dors, min p'tit quinquin,
Min p'tit pouchin, min gros rojin
Te m'fras du chagrin
Si te n'dors point ch'qu'à d'main."
 
S miért érzem ilyenkor, hogy ő az, aki él, és én vagyok a halott?

 

1 komment

2010.01.24. 20:39 vészmadár (pica pica)

egy újabb, titkon ellesett párbeszéd

Címkék: renard

- Goedemorgen, oom. Hoe gaat het met u?
- Ik heb een paar rat in mijn zak.
- Het is zeer interessant.
- Wilt u een beet?
- Nr, dank. Ik ben afkerig van hun slechte staarten
- Dan lik uw moedersoog.

- Dan pluk uw vader van haar. 

1 komment

2010.01.24. 17:56 vészmadár (pica pica)

jegyzettömb

Címkék: jegyzettömb

 Minden dalban és mesében leheletnyi pontosságal kitapintható a pillanat, mikor is a dalnok sürgető szüksége - teste feldolgozván az előző napi étkeket - felülkerekedett mesélési vágyán.

Szólj hozzá!

2010.01.24. 17:49 vészmadár (pica pica)

mese - a kaptafa

Címkék: mese

 Réges-régen, amikor még a Teremtés harmatcseppjei csillogtak az ifjú Föld bársony rétjein, messze, hol a hétszűnyű rókakoma szoptatta egykoron Robosztuszt és Rébuszt, éldegélt szerény, félkomfortos lakrészében egy jólfésült csizmadialegény. Volt ennek a legénynek egy csodatévő kaptafája, melynek sok egyéb nagyszerű tulajdonsága közt az volt a legcsudásabb, hogy még a legény pikárd mocsári patkányhoz hasonlatosan vonzó küllemű anyósának mocskos és ordas pofáját is hallgatásra volt képes kényszeríteni.
 Hogy a különös kaptafa miként is került hősünk birtokába, sajnos örök rejtély marad, ugyanis mindazok, akik erről bármit is mesélhettek volna, különös öngyilkossági hullám áldozatai lettek. Kettejük cipészárral tarkón döfte magát, egyikük egy doboz apró szeget próbált meg belélegezni, többen vasalt bakanccsal halálra taposták magukat. Így aztán a legény - titkát jó helyen tudva - felhőtlen boldogságban élt szélesfarú asszonyával.
 Egy nap, amint éppen szalonnás tojásból és pacalpörköltes gyurgyalagból álló könnyű reggelijét fogyasztotta, hirtelen elsötétült a Nap, és az asztal mellett termett hőn szeretett anyósa. No, a legény sem volt rest, egyből bugylibicskájához kapott, s mézesmázos szavakkal igyekezett elejét venni kezdődő hányingerének.

- Áldja meg a rézszarvú vaspondró, Mirigy néne, mér' pillantott fel ilyen korán, hogy szakadna magára a budiajtó!
- Hejj, hosszú sora van annak, ídes fiam!
- No, akkor hagyjuk is annyiban a dolgot, mer' ugyi "bornyú fattya nem lesz góbé", igaz-e Mirigy néne? 

 No, ezt már a vénasszony sem hagyhatta megtorlatlanul, s szóra nyitotta volna épp fürtös pofáját, amikor a legény megelégelte a sárkányos némber pocskondiáját, s szaladt be a tisztaszobába, hogy a ládafiából magához szedje csodatévő kaptafáját. Döbbenten vette észre, hogy a nagytudású szerszám úgy eltűnt, akár a mesebeli fehér holló a hóesésben.
 Nosza, gyorsan iszkolt a csűr tetején kialakított lesőnyiláshoz, s legott lekapta 10 körméről a láda őrzésére rendelt suttyó kölyköt. Bezzeg földig konyult tarisznyája, mikor kiderült, a málészájó gyerek bizony semmit nem látott, csak egy lompos nagy árnyat, mely sötéten ülte meg hétfejű kalandférgét, s úgy lovagolt körbe a szérűn.
 Egyéb logikai kapaszkodók híjján a legény elhatározta, ő bizony megkeresi a furcsa árnyat, s kifaggatja, ki és mi vihette el csodatevő kaptafáját, s egyúttal megkísérli majd rávenni, vigye innen szeretett anyósát a pokolba, de legalábbis hallótávolságon kívülre. Fel is kerekedett hősünk, iszákját telepakoltatta a pikárd televények legjavával, mókussal, pocokkal, fenyőtobozzal, s búcsúzóul anyósát tarkón csűrve a hólapáttal, istenhozádott mondott a kapufélfának.
 Alig tett meg azonban 3 köpésnyi távot, amikor rádöbbent, hogy nyakig vízben áll, s bizony iromba nagy hullámok nyaldossák legkedvesebb szervét. Mivel kivételes képességű legény volt, igen hamar ráébredt, hogy bizony elérte a tengert, s csónak híjján most aztán se té, se tova. Így hát mit tehettet volna?
 

Hazament. 

Szólj hozzá!

2010.01.24. 17:31 vészmadár (pica pica)

az árok

Címkék: pocok pierre vendel renard arnulf marcelle méregkeverő

 A város és a Lucretia néven ismeretes ganéjkupac között félúton hosszú, lusta folyóként tekergőző árkot ásott az ősi gyűlölet. Félvén, hogy a másik akol bűze saját veteményünket is elrohasztja, fáradtságot nem ismerő munkával ragadott ásót, lapátot egykor ifjú és vén, s a Hosszú Föld eme két, színre és formára oly egyképű szegletét öles árokkal osztották ketté. Eképpen aztán az isteni rend folytán össze nem növő két fél immáron az ember szellemévell is összehangzó formát öltött. Az árok partján búsan merengő fűzfák kókadoznak, ágaikról filozófusképű barnakányák lesik az alant úszó dögöket. Zivataros napokon felfordult gyomorra hajazó sárfolyam béleli az árkot parttól partig, s a szürkén kavargó víz nyugtalanságot lop az emberi szívekbe.
 Múlt őszön, egy esős hajnalon apró mózeskosár úszott a szennyes árral. Pierre uram mihaszna unokája hozta a hírt futva, már amennyire apja briósán hízlalt hátsója csak engedte. A város színe s java kivonult az árokhoz, vagy ahogy itt mondják, a Határhoz. Ekkorra már a lucretiai fattyakat is odaette a spanyol kórság, s többen csáklyát és kötelet is hoztak magukkal. Mi magunk is alaposan felszerelkeztünk, elvégre köztudott, hogy a talált gyermek azé, kinek az Úr adja, s ha az ő szándékának megfelelően a jó lutheránusok számát gyarapítani hivatott, úgy a Sors eszközéül bizonyára csakis a derék picalatroniakat rendelé. Púpos Vendel azonmód égre emelte tekintetét, s fajtájának gőgjével, mely önhittségében maga tévedhetetlenségét hirdeti, kérte az Úr áldását mindkét gyülekezetre.
 E sértést Marcelle és a Méregkeverő váltott szitkokkal torolták a túlpartról, s a Pocok kádi rücskös valagára esküdtek, a Vendel kezében szorongatott csáklyát orrlyukán át tolják le a torkán. A lucretiai cipészmester erre mesebeli kaptafáját vágta a Hóhér fejéhez. Szó szót követett, s hamarosan kapák, kaszák, péklapátok és halászhálók szálltak a hajnali ködben át és tova. Mikor aztán az első letépett füleket dobták az immár vérmocskos vízbe, a Szaretető talpasai számszeríjat ragadtak, s egykettőre békére intették a feleket, kik így, nem révén kellően elszántak a hatalommal való ilyetén hadakozásra, dolgukat végezve hazaballagtak.
 

 Nyári lakomban különben egy gyermek és a mellé fogadott dajka igen kényelmesen megférhet. Úgy hiszem leghelyesebb, ha zsidónak nevelem. 

2 komment

2010.01.23. 16:54 vészmadár (pica pica)

dal - a törvény

Címkék: dal

Hűs az éj. Csoda csillagvárták gyúlnak. Zúg az ősi vér.
Van-e konokabb a láncnál, mondd, mit Isten tép?
Feljajong a húr, a Bálvány minket fél.

Tűz a lég. Szem hunyatlan, idő roppan, álmot mér.
Mécseseknek vérző lángja könny és méz.
Szakadatlan Sorsot ró egy megtorlatlan kéz.

Bármit tégy, bár ördög légy,
Megmásítani törpe a lét.

Tornyok dőlnek, zúgó kőnek dala csendül szét.

Szólj hozzá!

2010.01.19. 17:15 vészmadár (pica pica)

mese - a csikó

Címkék: mese

Szomorú ballada a kiscsikóról, ki alighogy a világra jött, elvesztette szüleit egy sajnálatos balesetben, ráadásul három lábbal született, abból is az egyik majd arasszal rövidebb a többinél, s ha mindez nem volna még elég, a szerencsétlen ráadásul vak is

 
"Meg akarok halni."

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása