Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A történetek végezetül mindig összeérnek.

Picalatron, A.D. 1596.

kisdedeket óvó tekintetünk pörőlyének csapása

Vigyázat, fölnőtt tartalom!


Az itt megjelent írások fogyasztása csakis intelligenseknek javallott!

friss gondolatok

  • látjátok feleim szümtükkel: Nem Bálint András, hanem Tóth Benedek volt a másik főszereplője a filmnek. (2013.11.01. 18:52) hanga
  • látjátok feleim szümtükkel: Van egy ilyen című film ( Venczel Vera és tanál Bálint András voltak a főszereplők ), és talán eg... (2013.10.31. 16:25) hanga
  • vészmadár (pica pica): @látjátok feleim szümtükkel: nem ismerem, de fejtsd ki. (2013.10.30. 16:25) hanga
  • látjátok feleim szümtükkel: Erről az Egy szerelem három éjszakája jutott eszembe. Kitudjamiért. (2013.10.29. 19:31) hanga
  • vészmadár (pica pica): @Lantániusz: az nem is, de az igen, hogy mihez kezd egy kalap szarral. (2013.10.10. 15:50) különbség
  • Utolsó 20

a Vészmadár dalai a Hosszú Földről

2011.06.24. 11:36 vészmadár (pica pica)

ha nem mondom is, te azért tudod

Címkék: tippan

 - Márpedig hidd el, sepregetni mindenki tud.
 - Igazán?
 - Persze. Csak nem mindenki akar.
 - Oh.
 - Például én is tudok sepregetni, csak soha nem csináltam. Férfi vagyok, nem bolond.
 - Ha nem csináltad, honnan tudod, hogy tudsz?

 - Miért pont ezt ne tudnám? 

Szólj hozzá!

2011.06.24. 08:41 vészmadár (pica pica)

mondóka

Címkék: renard

 Meg kell valljam, járatlan vagyok az oktalan állatok számtalan speciesének osztályozásában. Emlékszem, gyermekként a messze dél csudálatos lényeiről szóló bestiáriumban olvastam először a leopárd macskáról, melynek másik neve a párduc. Ugyanitt, egy mára elfelejtett szerző művében tétetik említés a gepárd macskáról is, mely rokona az előbben említett leopárdnak, miként erdeinkben még néha honos vadmacska is az Egyiptusok földjéről hozzánk elszármazó közönséges macskának.
 Mondják, a kevesebb néha több, s való igaz, ha egy oktalan jószágot két névvel is illethetünk, az zavaróbb a gyermeki fejnek, mint ha csak egy nevet adott volna néki a Teremtő. Napokig törtem fejem, lyukas szitához hasonlatos emlékező tehetségemmel miként tudnám elmém almáriomába beléhelyezni a párduc nevet, s elkülönböztetni a gepárdot a leopárdtól? Végül - magam csekély eszéből - vettem észbe, hogy igazán egyszerű a dolog: a leo-párd ugyanarra a szótagra végződik, mint amivel másik neve, a párd-uc kezdődik. Így aztán magabízón voltam képes egy évtizeden át bármikor - a fejben elhadart gyors mondóka: leo-párd-pár-uc segítségével - felidézni, melyik oktalan állat viseli a sajátja mellett a párduc nevet.
 

 Habár nem tűnhet jelentősnek a hiba, mégis számomra sorsfordító élmény volt férfikorom hajnalán arra döbbenni, hogy a ge-párd megnevezés pontosan ugyanerre a szótagra végződik. 

Szólj hozzá!

2011.06.23. 13:09 vészmadár (pica pica)

meredély

Címkék: renard

  Gránitkemény próbatétel a másik emberrel való törődést elvárni olyantól - magadtól - kinek önnön teste legkisebb kényelme, az evés-ivás szükségszerűsége is csak mellékes és kényszerű tevékenység. 

Szólj hozzá!

2011.06.21. 07:23 vészmadár (pica pica)

metódus

Címkék: tippan

 Nem szeretem a flagellánsokat. Ugyanakkor be kell látnom, nincs hiábavalóbb próbálkozás, mint az évente egyszer, nyárelőn a bájos Picalatronon áthaladó, vérmocskos portól és verejtéktől bűzlő flagelláns menetet leköpve, szidva és bikacsökkel ütlegelve megalázni. A dolog - természetükből adódóan - sosem vezethet célra. Inkább öleld őket a kebledre és hívd be őket hajlékodba.
 

 A szenvedésben kéjelgő - akár az, ki kirakatba teszi nagylelkűségét - önmaga szobrába szerelmes. Azt kell ledöntened. 

Szólj hozzá!

2011.06.20. 07:24 vészmadár (pica pica)

hanna

Címkék: renard tippan

 Való igaz, köszönés nélkül jövök és megyek. Mentségemül - vagy még inkább magyarázatul - talán csak az szolgálhat, hogy általában mindenki észreveszi, ha ott vagyok, és majd' mindenkinek szemet szúr, ha már nem. 

9 komment

süti beállítások módosítása