Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A történetek végezetül mindig összeérnek.

Picalatron, A.D. 1596.

kisdedeket óvó tekintetünk pörőlyének csapása

Vigyázat, fölnőtt tartalom!


Az itt megjelent írások fogyasztása csakis intelligenseknek javallott!

friss gondolatok

  • látjátok feleim szümtükkel: Nem Bálint András, hanem Tóth Benedek volt a másik főszereplője a filmnek. (2013.11.01. 18:52) hanga
  • látjátok feleim szümtükkel: Van egy ilyen című film ( Venczel Vera és tanál Bálint András voltak a főszereplők ), és talán eg... (2013.10.31. 16:25) hanga
  • vészmadár (pica pica): @látjátok feleim szümtükkel: nem ismerem, de fejtsd ki. (2013.10.30. 16:25) hanga
  • látjátok feleim szümtükkel: Erről az Egy szerelem három éjszakája jutott eszembe. Kitudjamiért. (2013.10.29. 19:31) hanga
  • vészmadár (pica pica): @Lantániusz: az nem is, de az igen, hogy mihez kezd egy kalap szarral. (2013.10.10. 15:50) különbség
  • Utolsó 20

a Vészmadár dalai a Hosszú Földről

2010.06.27. 12:43 vészmadár (pica pica)

az a másik

Címkék: étoile arnulf

 Néha a legnyilvánvalóbb is érthetetlenné válik egy pillanatnyi létezés idejére.
 
 Előző őszön, mikoron a bőség hónapjai után az amúgy rátarti és büszke hosszúföldi varjak először nyitották csipás szemüket a halászhálókból eléjük vetett alamizsnára, a cseresznye ajkú Étoile egyik csicsergős barátnéja az Akadémia nagyhasú és bávatag professzorai előtt kívánt tanúbizonyságot tenni hitbéli jártasságáról, eképpen remélve szerény megélhetést a jó Arnulf udvarában mint ágyas és okos tanácsok suttogója langyos éjeken.
 Tekintettel pruszlikjából előkandikáló, sós cseppeket gyöngyöző kebleire, a professzor urak igen barátságosan fogadták kérelmét, s a leginkább kéjenc, legvénebb kecskékből bíráló testületet toboroztak legott, eldöntetndő a pályázó alkalmasságát a hitélet labirintusában tekergő gombolyag felgöngyölítésére. Persze a vér koponyájukból a látványnak köszönhetően más testtájékaik felé vándorolt, így nem csoda, ha hirtelen megítélt és ítész egyként érezte, hogy belé szorult a bölcsessége. Az Akadémia legvénebb nyálcsorgatója végül csak annyit kérdezett, ki evett először az almából?
 A szerény kis leányzó nagyot sóhajtott, s miközben az idegességében ruháján motozó keze mind kijjebb kapcsolta keblein a rejtekadó ruhát, annyit tudott elsuttogni: Ádám. A történtek hatása alatt verejtékező akadémikusok összébb vonták szemöldöküket, s bíztatóan biccentettek a mind vörösebb leányzó felé, jelezve, nem ez a megfelelő válasz.
 
- Ha nem Ádám, akkor ki lehetett, kedvesem? - kérdezte egy pókhasú, fogatlan kéjenc.
- Az a másik. - felelte a lány bátortalanul.
 

 Ennyiben maradtak. 

Szólj hozzá!

2010.06.26. 20:14 vészmadár (pica pica)

rondó

Címkék: tippan

Ki ismeretlen volt, ismerőssé leszen.

Ki ismerős volt, barátoddá leszen.

Ki barátod volt, szerelmeddé leszen.

Ki szerelmed volt, társaddá leszen.

Ki társad volt, angyaloddá leszen.

Ki angyalod volt, ördögöddé leszen.

Ki ördögöd volt, szenvedélyeddé leszen.

Ki szenvedélyed volt, emlékeddé leszen.

Ki emléked volt, feledéssé leszen.

Kit feledsz, ismeretlenné leszen.

Szólj hozzá!

2010.06.25. 23:16 vészmadár (pica pica)

minden

Címkék: étoile tippan

 A csillagok alatt majomhordaként bohóckodó teremtett lelkek számtalan bája közt a számomra legkedvesebb a félős hajtincsek mögül előkandikáló gesztenyebarna, mandulavágású szemek felszínén csillogó jókedv, abban a pupillák köré írt zöldarany napban csivitelő vágyakozás, s a hirtelen megszeppenő ijedtség, ahogy a kicsi és a nagy orrok összeérnek és szétválnak, hogy mi lesz, ha soha többé nem alázzák a harmattól nedves ajkak bilincsükbe azokat a cseresznyeszín ajkakat, és ha soha nem simítja végig a nyelv azt a kopott porcelán ragadozófogsort?
 

Minden csók az első és utolsó.

Szólj hozzá!

2010.06.25. 22:54 vészmadár (pica pica)

jegyzettömb

Címkék: jegyzettömb

 Tanítani nem más, mint szakadatlan és soha véget nem érő reménykedésben feloldani a félelmet, hogy minden hiábavaló.

3 komment

2010.06.22. 18:27 vészmadár (pica pica)

jegyzettömb

Címkék: jegyzettömb

 Félek, legvégül majd olyan lesz a Világ, amilyennek látom.

3 komment

2010.06.22. 09:28 vészmadár (pica pica)

jázmin

Címkék: tippan

 Ahogy az idő nedves homokja monoton pereg, mind kevésbé bírom visszaidézni az egykorvolt szerelmeket. Úgy tűnik, az itt és a most valamiféle nyálkás és izgató ködből von hályogot a szememre, s eltorlaszolja előlem az emlékezést. Furcsa mód az asszonyok illata mégis orromban csikland még. Emlékszem az eperillatú ajkakra, a csokoládé aromáját verejtékező bőrre és a keserűmandula-ízű permetet árasztó hajzuhatagokra. Álmomban olykor levendulaszagú ujjbegyek futnak arcomon, izgató, keleti fűszerrel keveredő jácintillat motoz lelkemben, ha felidézek egy gyöngyvirágos délutánt. S ha igaz, hogy a létezés legutolsó pillanata a legboldogabb emlékkel viselős, úgy bennem minden bizonnyal jázminok szívet facsaró illata fakaszt majd nevetős könnyeket.

Szólj hozzá!

2010.06.22. 09:02 vészmadár (pica pica)

a talpnyaló

Címkék: renard tippan

 Úgy hiszem, kevés őrjítőbb dolog van a létezésben, mint valamely tudás helyes alkalmazásának birtokában, gyáván és kacsintva vigyorgón, szó nélkül végignézni, ahogy egy másik emberi lény helytelenül cselekszik.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása