Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A történetek végezetül mindig összeérnek.

Picalatron, A.D. 1596.

kisdedeket óvó tekintetünk pörőlyének csapása

Vigyázat, fölnőtt tartalom!


Az itt megjelent írások fogyasztása csakis intelligenseknek javallott!

friss gondolatok

  • látjátok feleim szümtükkel: Nem Bálint András, hanem Tóth Benedek volt a másik főszereplője a filmnek. (2013.11.01. 18:52) hanga
  • látjátok feleim szümtükkel: Van egy ilyen című film ( Venczel Vera és tanál Bálint András voltak a főszereplők ), és talán eg... (2013.10.31. 16:25) hanga
  • vészmadár (pica pica): @látjátok feleim szümtükkel: nem ismerem, de fejtsd ki. (2013.10.30. 16:25) hanga
  • látjátok feleim szümtükkel: Erről az Egy szerelem három éjszakája jutott eszembe. Kitudjamiért. (2013.10.29. 19:31) hanga
  • vészmadár (pica pica): @Lantániusz: az nem is, de az igen, hogy mihez kezd egy kalap szarral. (2013.10.10. 15:50) különbség
  • Utolsó 20

a Vészmadár dalai a Hosszú Földről

2011.11.28. 07:30 vészmadár (pica pica)

ápolatlan

Címkék: étoile

 Valamikor az esztendő szekérútjának azon tájékán, mikoron az első gyertya lángja ijesztgeti már a vacsoracsillag halovány fényét, a picalatroni férfinép frizurája állapotának feltűnő -  s meg kell mondanom, az előző esztendőig számomra érthetetlen - romlása figyelhető meg. Mindehhez a gallérok szemet szúró csálésága adja meg az illendő módira mért végső csapást. S miként mondottam volt: mindezen, apáink s nagyapáink ideje óta makacsul visszatérő furcsaság érthetetlen volt földhöz ragadt elmém számára, mígnem aztán előző évben, az első gyertya lángjának estéjén, a drága kis Etoile csöppnyi keze munkája nyomán óarany csengettyűk, vérszín masnikból rakott koszorúk, s annak a bumfordi, északföldi jószágnak a képe jelent meg kis házunk minden szegletében, értve itt otthonunk mindhárom, csiszolt rézből való tükrét is. Sőt, azokon leginkább, lehetetlenné téve így a frizuráskodásra tett mindennemű dőre kísérletet.

 Minden bosszankodásom mellett azért tudom, így van ez jól. Végső soron az ünnep lényege, mint azt az én kis Esthajnalcsillagom oly gyakran citálja, a hétköznapoktól való elkülönböztetés. S miért is ne: házunk s ablakunk épp annyira csinosodik, amennyire hajam szénakazal-zuhataga mindinkább ruhám formátlanságával vetekedve válik hasonlatossá a szarkafészekhez. S miként a Város férfiúi, én is boglya hajam mögé rejtem mosolyom, s gyűrött galléromba fúrva arcom gondolok a szekérúton haladtomban az otthonra, ahol várnak már a csengettyűk, a masnik, és az a bumfordi, északföldi jószág. 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picapica.blog.hu/api/trackback/id/tr153417471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2011.11.28. 17:22:02

nézz a szemébe, s meglátod önmagad...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.29. 07:45:39

@Babette_: ilyen sokat nem várok senkitől, egyetlen kapcsolattól sem.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.29. 08:36:01

@Babette_: ha ez így lenne, akkor soha senki nem lenne elégedetlen. Jó, a nők mondjuk igen, mert ők kérnének valamit, megkapnák, aztán rájönnének azonnal, hogy nem is azt akarták (na, melyik a legősibb mese az asszonyokról? persze hogy a Halász és a felesége).

Ugyandehogy (törölt) 2011.11.29. 08:37:50

@vészmadár (pica pica): én nem beszélek A Nőkről, nem beszélek A Férfiakról. mindenki a maga szerencséjének a pogácsa.

Memento Mori · http://utel.blog.hu 2011.11.29. 10:23:27

@Babette_: "azt kapjuk, amit kérünk.." és mivel általában az embereknek fogalmuk sincs, hogy mire van szükségük - amit kérnek, az nem nekik való. Aztán amikor beérik a kívánság, előbb-utóbb észreveszi, hogy nem ezt kellett volna kívánnia. Már hagyná a fenébe, de ott van, megvalósult, élnie kell vele és általa. A megoldás? A legjobb, ha az ember sosem kíván saját magának, hanem ezt rábízza másra. A társára, családtagra, barátra. Ők közel- de mégis kívülállók, nagyobb eséllyel kívánnak olyat neki, ami igazából szükséges.

látjátok feleim szümtükkel 2012.01.12. 21:44:18

"S miként a Város férfiúi, én is boglya hajam mögé rejtem mosolyom, s gyűrött galléromba fúrva arcom gondolok a szekérúton haladtomban az otthonra, ahol várnak már a csengettyűk, a masnik, és az a bumfordi, északföldi jószág."

Ez nagyon szép.

Egyébként meg tévedés, hogy azt kapjuk, amit kérünk. Én azt tapasztaltam eddig, hogy azt kapjuk, amit adunk. Aki nem ad, nem is kap.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.12. 21:56:25

@látjátok feleim szümtükkel: néha. Néha meg vannak, akik mindent odaadnak magukból, és végül nem kapnak semmit. Nem magamra gondoltam, másra.

látjátok feleim szümtükkel 2012.01.13. 21:51:22

Minden relatív. Lehetséges, hogy ami minden odaadásának látszik, ténylegesen a semmit nem adása.
süti beállítások módosítása