Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A történetek végezetül mindig összeérnek.

Picalatron, A.D. 1596.

kisdedeket óvó tekintetünk pörőlyének csapása

Vigyázat, fölnőtt tartalom!


Az itt megjelent írások fogyasztása csakis intelligenseknek javallott!

friss gondolatok

  • látjátok feleim szümtükkel: Nem Bálint András, hanem Tóth Benedek volt a másik főszereplője a filmnek. (2013.11.01. 18:52) hanga
  • látjátok feleim szümtükkel: Van egy ilyen című film ( Venczel Vera és tanál Bálint András voltak a főszereplők ), és talán eg... (2013.10.31. 16:25) hanga
  • vészmadár (pica pica): @látjátok feleim szümtükkel: nem ismerem, de fejtsd ki. (2013.10.30. 16:25) hanga
  • látjátok feleim szümtükkel: Erről az Egy szerelem három éjszakája jutott eszembe. Kitudjamiért. (2013.10.29. 19:31) hanga
  • vészmadár (pica pica): @Lantániusz: az nem is, de az igen, hogy mihez kezd egy kalap szarral. (2013.10.10. 15:50) különbség
  • Utolsó 20

a Vészmadár dalai a Hosszú Földről

2014.11.26. 10:47 vészmadár (pica pica)

sok más egyéb mellett

- Szóval Vészmadár uram mindenhez ért?

- Mindenhez IS.

Szólj hozzá!

2014.02.28. 12:16 vészmadár (pica pica)

vanitatum vanitas

Címkék: simon de monfort balfino

 Szépapám szépapjának, a sötét lelkű Simon de Monfort zabigyerekének, a Büdöslábú Balfino atyának valamely őséről, ki így, mit tagadhatnám, bizonyos kézen-közön azért nekem magamnak is amolyan rokonfélesége volna, szóval erről a sehol meg nem nevezett, ám hírhedetten bölcs férfiúról járta egy történet.

 Alig harminc esztendős korára már kétheti járóföldre nem akadt nála elmésebb filozófus. Egy napon aztán hátrahagyta földi javait, hajóra szállt, s hatvan nap, hatvan éjjel hajózott szüntelen északnyugat felé, mígnem egy lakatlan szigetre nem érkezett, hogy - úgymond - az életnek és a teremtésnek természetéről elmélkedhessen zavartalan magányában. Ötven esztendő telt el, a felejtés ólomszín ködével viselős esztendők, míg egy napon a város határában megjelent az immáron ősz hajú, roskatag aggastyán. Híre kerekedett csodálatos történetének, s távoli országokból is jöttek bölcsek és bolondok egyaránt, hogy meghallgassák szavát.

 Mikoron már akkora tömeg gyűlt össze, mint egykor az olajfák hegyén, a jó öreg széttárta karjait, s a bölcsesség szűkszavúságával annyit mondott az áhítatos tömegnek:

- Az élet olyan, mint a tenger.

 Percnyi csönd támadt. Némelyek bólogattak, ám többen összevonták szemöldöküket, de senki nem mert vitába szállni a nagy bölccsel. Végül egy vörös hajú, alig tízesztendős kisfiú félénken annyit mondott:

- Mint a tenger?

Az öreg haragosan összefonta karjait, letolta szakadt nadrágját, s egy ilyen történetben megnevezhetetlen mozdulat kíséretében csak annyit szólt:

- Jól van, basszátok meg, akkor nem olyan!

Szólj hozzá!

2014.02.27. 11:51 vészmadár (pica pica)

a tanításnak természetéről

 Ha azt kívánod, gyermeked jó asztalossá váljék, nem a legjobb asztalosmesterhez kell inasnak adnod, hanem a legjobb tanítómesterhez. Ha ennek az állításnak minden szavát a maga egyszerűségében megértetted, akkor te magad is jó tanítómesterré lettél.

Szólj hozzá!

2014.01.17. 14:48 vészmadár (pica pica)

kegyesen

Címkék: tippan

Ma reggel ismét felkeltem. 

És ma reggel tekintetemet ismét a világra vetettem.

Úgy vélem, ezzel a magam részéről megtettem mindent, amit csak emberként tehetek. A többi most már a világ dolga.

Szólj hozzá!

2014.01.04. 17:14 vészmadár (pica pica)

polüphémosz, a tanító

Címkék: tippan polüphémosz

 A bölcsesség útján tett első lépés annak belátása, hogy egy küklopsz is lehet kancsal.

Szólj hozzá!

2013.10.22. 09:39 vészmadár (pica pica)

hanga

Címkék: hanga

...és aztán az alkalmas pillanatban, köszönhetően elsősorban egy kocsmányi tengerész szíves vendéglátásának, találkoztam Hangával. Hanga nem volt sem fiatal, sem szép, csak erős és okos, pont elég okos, hogy megértse a következmények nélküliségben rejlő szépséget. Nekem pedig egy test kellett, akit én szakíthatok el magamtól, ahogyan azt a másikat nem tehettem, eljátszva az egész, szörnyűséges rituálét újra; ám ezúttal a kormány az én kezemben lesz, s nem a Sorséban. Hangának, azt hiszem, mindegy.

Azt hiszem.

Mindegy.

4 komment

2013.10.18. 14:02 vészmadár (pica pica)

tervezés

Címkék: renard

 Egyesek szerint súlyos a baj. Pedig csak arról van szó, hogy a rendelkezésemre álló töméntelen idő okán pontosan tudom, hogy holnapután este, az alkonyatot követő harmadik fertályórában halat fogok sütni, loncparázson.

Szólj hozzá!

2013.10.08. 16:42 vészmadár (pica pica)

rekettye

Címkék: renard tippan

 A három esztendőnyi boldogság és az ebből fakadó hallgatás melege, az Esthajnalcsillag jázminnal viselős illata még el sem illant az ágyam bal oldaláról, és a tekintetem máris a lúdtollat, s a rég beszáradt tintatartót vallatja sóvárgón. Nem azt jelenti-e mindez, hogy a boldogság dalnoknak nem való?

Szólj hozzá!

2013.09.12. 07:36 vészmadár (pica pica)

remény

Címkék: renard tippan

 Ez a szerelem nem reménytelen. Én már hányok magamtól, és ő még mindig csak öklendezik.

Szólj hozzá!

2013.07.24. 14:04 vészmadár (pica pica)

örökség

Címkék: renard

 Egyszer apám hét nap, hét éjszaka ébren volt, étlen-szomjan, csak hogy elmesélhesse nékem: egyszer hét nap, hét éjszaka ébren volt, étlen-szomjan. Amikor oda vélekedtem, hogy elmesélhette volna e nélkül is, csak annyit mondott, hogy "Feltehetően."

1 komment

süti beállítások módosítása