Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A történetek végezetül mindig összeérnek.

Picalatron, A.D. 1596.

kisdedeket óvó tekintetünk pörőlyének csapása

Vigyázat, fölnőtt tartalom!


Az itt megjelent írások fogyasztása csakis intelligenseknek javallott!

friss gondolatok

  • látjátok feleim szümtükkel: Nem Bálint András, hanem Tóth Benedek volt a másik főszereplője a filmnek. (2013.11.01. 18:52) hanga
  • látjátok feleim szümtükkel: Van egy ilyen című film ( Venczel Vera és tanál Bálint András voltak a főszereplők ), és talán eg... (2013.10.31. 16:25) hanga
  • vészmadár (pica pica): @látjátok feleim szümtükkel: nem ismerem, de fejtsd ki. (2013.10.30. 16:25) hanga
  • látjátok feleim szümtükkel: Erről az Egy szerelem három éjszakája jutott eszembe. Kitudjamiért. (2013.10.29. 19:31) hanga
  • vészmadár (pica pica): @Lantániusz: az nem is, de az igen, hogy mihez kezd egy kalap szarral. (2013.10.10. 15:50) különbség
  • Utolsó 20

a Vészmadár dalai a Hosszú Földről

2012.01.03. 07:41 vészmadár (pica pica)

karón varnyú

Címkék: tippan

 Azt hiszem, szívemben egyre inkább vénülök, legalábbis nem tudom mással magyarázni, hogy napra nap jobban sóvárgom az idő végtelen szekérútja mentén kitűzött jelzőkarók meglétét. S bár egykoron magam is gyakran hangoztattam, hogy az ünnep csak ostobáknak való, s minden napod úgy kell élni, akár az ünnepet, s még ha ezt ma is hangos szóval mondom és hiszem; mondom: bár a hétköznapokról tett hitvallásom változatlan, ma már egyre inkább úgy hiszem, az ünnep szükséges és üdvös, mert az újrakezdés lehetőségének illúziójával hiteget. S ha van hazugság, melyért hálás lehetek, ez minden bizonnyal az.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picapica.blog.hu/api/trackback/id/tr53515591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Memento Mori · http://utel.blog.hu 2012.01.03. 09:40:41

az ifjú szem csak a végtelent látja, mind térben, mind időben.
aztán a végtelenről kiderül, hogy nagyon is szabott keretei vannak, amik felé közeledik minden élő.
a minden nap ünnepnap elv megéléséhez óriási tudatosság kell, az elkalandozó éberség gyertyáját egyre nehezebb meggyújtani, végül arra se emlékszik az ember, hogy hol a gyufa, vagy pláne, hogy egyáltalán lángot kell gyújtani.
az ünnepi megállók számadása örömmel és szomorúsággal tölt el : örömmel, hogy ezt is megértem; szomorúsággal, hogy eggyel megint kevesebb van vissza.
aztán végül ez megfordul, és szomorúság lesz az örömből, öröm a szomorúságból.
valahogy így.

Memento Mori · http://utel.blog.hu 2012.01.03. 10:47:39

@vészmadár (pica pica): azt is nehéz volt elhinni, hogy valamikor majd az ünnep szükségességéről és üdvösségéről szóló véleményed árnyaltabbá válik :-)
csak idő és állapot kérdése az egész - és a vágyott dologból félelmetes lehet, az addig félelmetesnek tartottból pedig kívánt.
nem napi szintű fordulat ez, sőt, ritka, talán csak egyszer van egy életben, ki tudja.
de ha megtörténik, annál nagyobb katarzis lehetőségét adja.

látjátok feleim szümtükkel 2012.01.10. 21:10:36

"...az újrakezdés lehetőségének illúziójával hiteget."

Az újrakezdés lehetősége nem csak illúzió. Családom 20 éve szerzett magának új rokonságot ( a saját távol élt tőlünk ), de sajnos az újrakezdés gyorsan elmúlt, és ma már több fogadott rokonnak csak a sírját gondozhatjuk. De megérte, nagyon jó gondolni rájuk.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.14. 22:44:49

@látjátok feleim szümtükkel: Leginkább a te kommented, amit magaménak érzek. A többit egyszerűen nem értem, de ez az én hibám.
Én is próbáltam újra kezdeni, csak nem derült ki, hogy mit!
Temetőbe nem járok, rokonok elfogytak. Szüléim is. Most akkor az jó, ha kijárok a temetőbe?
Szerencsére mindketten hamvasztás és szétszórás mellett szavaztak, így nem KELL sehova sem kijárnom. Ha nem élnek az emlékeimben, akkor nem érdemes a mesterséges "emlékhelyet" sem látogatnom. Mindketten nyerünk rajta - én csak akkor foglalkozom velül, amikor eszembe jutnak (gyakran), nekik meg nem kell a kísértéssel foglalkozniuk.
Az újrakezdésnek még a lehetősége sincs.

Én kérek elnézést, ha valakinek a lelkébe tiportam.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2013.02.15. 07:24:25

@Andrass9: ha megtisztelsz azzal, hogy beleolvasol még itt-ott a blogba, sokszor fogod látni azt a megjegyzést, hogy bár szinte minden esetben létezik egyfajta szándék az vagy magyarázat az írás mögött, azaz van oka, amiért azt és ahogy írtam, de ezt nem, vagy nem szívesen erőltetem rá senkire. Jelen esetben az írás - emlékeim és mai olvasatom szerint - az ünnepekről szólt, amelyeket fiatal koromban nem szerettem. Ma sem szeretem a kötelező ünnepeket, de kezdem belátni, hogy az ünnepnek lehet szerepe. Hogy aztán kevés számú de annál értékesebb kommentelőm, olvasóm közül kinek-kinek mit jelent egy-egy írás, az más kérdés. Én csak örülök annak, ha egy gondolat elindít valakiben egy másikat.
süti beállítások módosítása